Izborna šutnja Drago Hedl

ISBN:

Published: November 2014

Paperback

175 pages


Description

Izborna šutnja  by  Drago Hedl

Izborna šutnja by Drago Hedl
November 2014 | Paperback | PDF, EPUB, FB2, DjVu, audiobook, mp3, RTF | 175 pages | ISBN: | 9.28 Mb

Izborna šutnja Drage Hedla, ponajboljeg hrvatskog novinara, sadrži sve što treba sadržavati krimić: dobru, dugu priču na 350 stranica i paralelnu montažu događaja svojstvenu modernoj naraciji. Pisac sjajno gradi zloslutnu atmosferu koja vodi doMoreIzborna šutnja Drage Hedla, ponajboljeg hrvatskog novinara, sadrži sve što treba sadržavati krimić: dobru, dugu priču na 350 stranica i paralelnu montažu događaja svojstvenu modernoj naraciji. Pisac sjajno gradi zloslutnu atmosferu koja vodi do zločina u jednom malom gradu, tempo pripovijedanja i suzdržan stil odaju ozbiljnog majstora, a ambijent je novinarski precizno definiran.Mjesto događaja nije neki bezimeni grad u Panoniji, već Osijek, a postupak policije i pravosuđa točno, znalački opisan.

Sve je tu stvarno, osim likova, koje stvarnost kontaminira pa postaju realni junaci jedne političke drame.Roman Izborna šutnja je poput fatamorgane u Sahari hrvatske književnosti, gdje poigravanje s obrascima žanra najčešće proizvodi bastarde, pretenciozne, prizemne storije, koje samo glume kriminalistički roman. Na omotu Hedlove Izborne šutnje bi trebalo pisati: ovo nije hrvatski krimić, ovo je istinski krimić koji se odmah može pretočiti u skandinavsku televizijsku seriju.

Denis KuljišIzborna šutnja Drage Hedla vješto je i intrigantno ispričana priča o svijetu političara i narkomana, pedofila i plaćenih ubojica, sumnjivih poduzetnika i njihovih mutnih poslova i bešćutnog društva koje ne pokazuje ni trunku empatije prema nemoćnima. To je priča o svijetu u kojem upravljaju najniže strasti, a upleteni su spremni posegnuti za mračnim metodama da bi ostali neotkriveni.

Ivica VrkićEnter answer

Related Archive BooksRelated Books


Comments

Comments for "Izborna šutnja":


fp7-eliquid.eu

©2010-2015 | DMCA | Contact us